Ľudskoprávny výbor vypočuje šéfku úradu na ochranu osobných údajov, dôvodom je Kočner

7. apríla 2020

7.4.2020 (Webnoviny.sk) – Výbor Národnej rady SR pre ľudské práva a národnostné menšiny na svojom utorkovom rokovaní rozhodol, že na ďalšie rokovanie pozve predsedníčku Úradu na ochranu osobných údajov Soňu Pőtheovú.

Od investigantívnych novinárov žiadali informácie

Členom výboru má totiž vysvetliť postup úradu vo veci vyžadovania informácií od Českého centra pre investigatívnu žurnalistiku. Agentúru SITA o tom informoval člen výboru Ondrej Dostál (SaS).

Pőtheová si v minulosti priateľský písala s obžalovaným podnikateľom Marianom Kočnerom. Úrad na ochranu osobných údajov žiadal od českého centra pod hrozbou pokuty informáciu, kto mu poskytol video, na ktorom sa Kočner a bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka rozprávajú o kauze Gorila.

„Uvedený návrh som predložil vzhľadom na informácie, že verejná ochrankyňa práv Mária Patakyová preverila túto vec a dospela k záveru, že postupom Úradu na ochranu osobných údajov došlo k porušeniu práva na slobodu prejavu a základných princípov správneho konania a dobrej verejnej správy,“ odôvodnil Dostál.

Obrovská tragédia! Po zrútení sa malého lietadla zahynuli talentovaní plaveckí repezentanti

Športovú rodinu zasiahla strašná správa. Haváriu ultraľahkého lietadla totiž neprežili dvaja mladí a mimoriadne talentovaní plaveckí reprezentanti. ...

Spis Gorila

Ďalšie rokovanie výboru pre ľudské práva a národnostné menšiny by sa malo uskutočniť budúci týždeň pred nasledujúcou schôdzou parlamentu.

Spis s názvom Gorila zverejnil na internete anonym v závere roka 2011. Bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby (SIS) Peter Holúbek v ňom opisuje odposluchy zo stretnutí v konšpiračnom byte na Vazovovej ulici v Bratislave, kde sa údajne v rokoch 2005 a 2006 schádzali viacerí funkcionári z čias druhej vlády Mikuláša Dzurindu so spolumajiteľom finančnej skupiny Penta Jaroslavom Haščákom.

Viac k témam: kauza Gorila
Zdroj: Webnoviny.sk – Ľudskoprávny výbor vypočuje šéfku úradu na ochranu osobných údajov, dôvodom je Kočner © SITA Všetky práva vyhradené.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*